Spletna trgovina Fotodiskont

Pozdravljeni v spletni trgovini Fotodiskont!

Želimo si, da bi Vam bilo elektronsko nakupovanje v veselje. Potrudili se bomo, da boste lahko vedno izbirali med množico ugodnih nakupov za fotodejavnost.

 

Kako kupovati v spletni trgovini Fotodiskont?

 

1. Izbiranje kategorije [vrste] izdelka.

V glavnem meniju na prvi strani lahko izberete vrsto artikla, ki ga iščete.

To storite tako, da z miško kliknete na želeno kategorijo.

Nazaj na prvo stran, kjer se vidi celoten meni pa se lahko vrnete s klikom na ikono "Domov" na vrhu strani.

Na sliki levo (Slika št.1) smo tako izbarli kategorijo "fotoaparati, objektivi in dodatna oprema".

Število artikov, ki so na razpolagi v spletni trgovini Fotodiskonta, se prikazuje v oklepaju poleg naziva kategorije. V našem primeru je v izbrani kategoriji 694 artiklov.

Po kliku na želeno kategorijo se bo odprla nova stran, ki nam na levi strani ponudi nov, podrobnejši izbirnik.

2. Več nivojev iskanja.

Človek si težko predstavlja iskanje enega samega artikla med več kot šeststotimi ponujenimi, zato nam izbirnik na levi strani ponuja možnost, da si pregledovanje nekoliko skrajšamo.

Kategorija, ki smo si jo izbrali na prvi strani, se razdeli na več podkategorij, ki so prikazane v levem menuju nove strani. (Slika št.2)

Če z gremo z miško preko tega izbirnika se nam lahko odpre še drugi nivo (Slika št.3) in če tudi preko tega zapeljemo kurzor miške, se nam lahko odpre še tretji nivo (Slika št.4).

Vsak izmed teh nivojev nam bolj specificira iskani artikel in nam tako pomaga, da kar v najkrajšem možnem času najdemo želeno.

Ko najdemo najbolj ustrezen opis iskanega, na tisto opcijo kliknem z miško in na sredini strani se nam prikažejo samo tisti artikli, ki spadajo v želeno kategorijo oziroma podkategorijo.

 

 

3. Sortiranje prikazanih artiklov

Izbrali smo želeno kategorijo in na sredini strani pred nami so se razvrstili artikli. Velikokokrat je artiklov kljub temu, da smo naš izbor poprej že pošteno oklestili, še vedno veliko. Da bi si še nekoliko olajšali izbor pa lahko te artikle še posortiramo na različne načine. Najvišje na strani se nahaja "sortirno okno", ki nam to omogoča. (Slika št.5)

 

 

V zgornjem delu sortirnega okna se nam izpišejo kategorije in podkategorije artiklov, ki se nahajajo na strani. (Slika št.6)

 

 

Pod izpisanimi kategorijami se nahajajo gumbi, s katerimi si lahko izberemo število prikazanih artiklov na eni strani.

Na strani se nam lahko na enkrat prikažejo bodisi vsi artiki ali pa 5, 10, 15, 20, 50 oziroma 100. Če ne izberemo nobene izmed možnosti, se nam na strani prikaže 10 artiklov, kar je tudi najbolj optimalno zaradi hitrosti prikazovanja. Lahko izberete, da se Vam prikaže več artiklov (50 ali 100), a je čas, ki je potreben za nalaganje strani nekoliko daljši, še posebej v primeru, ko je med artiki veliko slik.

Poljubno število prikazanih artiklov na eni strani si izberete s preprostim klikom na zaželjeno številko. (Slika št.7)

 

 

Tako, izbrali smo si število prikazanih artikov na eni strani.

Strani pa je včasih tudi več. Na koliko straneh se nahajajo artikli kategorije, ki smo jo izbrali pa vidimo na dnu sortirnega okna.

Številka strani, na kateri se nahajate, je podčrtana in drugače obarvana od ostalih. Poljubno stran lahko preprosto izberete s klikom na številko želene strani. (Slika št.7 - spodaj)

Podobno lahko izberete poljubno številko strani tudi na dnu strani. (Slika št.7a)

 

 

Pod gumbi za izbiro števila prikazanih artiklov na strani, se nahaja ikona, ki nam omogoča izbiro med tem ali se slike artiklov prikažejo ali ne. Ko pridete na stran se poleg artiklov navadno prikažejo slike, če te obstajajo ob tem pa se v sortirnem oknu prikaže ikona s pripisom "Skrij slike", ki nam prav to tudi naredi, če nanjo kliknemo z miško. (Slika št.8a)

Če ne veste zakaj kdo ne bi želel videti slik, zagotovo že dolgo nimate internetne povezave preko telefonskega modema, saj slike uporabnikom, ki to vrsto povezave še uporabljajo, povzročijo sive lase pri čakanju na prikaz želene strani.

Ikono nadomesti nova, s pripisom "Prikaži slike".
Pri kliku nanjo pa se nam slike spet prikažejo. (Slika št.8b)

 

 

Artikle, ki smo jih pod želenimi kategorijami našli pa lahko razvrstimo tudi po nekaterih njihovih lastnostih : po ceni, proizvajalcu, imenu in kategoriji.

Nad napisi "ceni", "proizvajalcu", "imenu" in "kategoriji" se nahajajo gubi za razvščanje izbranih artiklov naraščajoče, pod napisi pa so gumbi za sortiranje izbranih artiklov padajoče.
Če sortiramo po ceni naraščajoče, to pomeni, da se nam bodo artiki posortirali od najnižje pa do najvišje cene in obratno, če bomo kliknili na gumb, ki se nahaja spodaj (padajoče). (Slika št.9)

Podobno se zgodi tudi pri ostalih treh sortiranjih, le da se artikli razvrstijo po abecednem vrstnem redu od a do ž v primeru, da kliknete na zgornje in od ž do a, če kliknete na spodnje gumbe.

Pri napisu "proizvajalcu" to pomeni, da se vam artikli posortirajo po imenih proizvajalcev, pri napisu "imenu" se razvrstijo po imenu artiklov in pri "kategoriji" se razvrstijo po nazivih kategorij v katere spadajo artikli.

Napis pod gumbi za razvrščanje nam vsakokrat sporoči po katerem izmed kriterijev in kako imamo razvrščene artikle, npr.:"Sortirano po proizvajalcu naraščajoče" ali pa "Sortirano po ceni padajoče" ... (Slika št.9)

Pod tem zapisom pa najdemo tudi ukaz za odstranitev sortiranja, ki nam artikle spet postavi v prvoten položaj. Da se to zgodi preprosto kliknemo na napis "Odstrani sortiranje". (Slika št.9)
Napis pod sortirnimi gumbi nam nato sporoči, da so artikli spet v prvotnem vrstnem redu, ki ga je določil prodajalec in sicer z napisom "Novosti in akcije na začetku".

 

 

Artikle lahko zaradi lažjega iskanja razvrstimo tudi po proizvajalcih. To pa naredimo tako, da v izbirniku na skrajni desni strani sortirnega okna, s klikom izberemo želenega proizvajalca. (Slika št.10)

Na strani pred nami se tako prikažejo samo artikli izbranega proizvajalca. V našem primeru smo se odločili za znamko Canon.

 

 

4. Kratka predstavitev artikla.

Vsak artikel na strani, kjer so se nam prikazali rezultati našega iskanja, se nahaja znotraj svojega polja.

Na levi strani polja se nam prikaže slika artikla, če ta obstaja. Desno od slike pa se nam po vrstii razvrstijo informacije o proizvajalcu in imenu artikla. Sledi kratek opis lastnosti proizvoda. (Slika št.11)

Na zgornjem desnem robu polja se pri določenih artiklih prikažeta znaka za "akcijo", če je le ta v akciji oziroma za "novost", če je artikel nov v ponudbi proizvajalca ali pa oba, če artikel spada v obe kategoriji. (Slika št.11)

Malo nižje lahko vidite tudi prodajno ceno artikla ter znesek popusta, katerima sledi cena, ki jo ima artikel, če ga kupite preko spletne strani Fotodiskonta. (Slika št.11)

Če želite izvedeti še več informacij o želenem artiklu pa z miško kliknete na povezavo "PODROBNOSTI O ARTIKLU". (Slika št.11)

 

 

5. Podrobna predstavitev artikla.

Po kliku na "PODROBNOSTI O ARTIKLU" se nam odpre nova stran, kjer se v zgornjem delu okna prikaže že znani kratek opis artikla, ki ste ga srečali že na prejšnji strani. (Slika št.12)

Pod kratkim opisom pa se nahaja polje z zavihki, katerih šetvilo je odvisno od tega, koliko informacij o tem artiklu spletna stran vsebuje. Največkrat se nam ponudijo možnosti "Povezani artikli", "Fotografije", "Lastnosti" in "Podrobnosti".

S klikom na katerega koli izmed teh zavihkov (Slika št.12) se nam odpre podlistek z želenimi informacijami. Na tak način nam podlistek "Povezani artikli" odpre informacije o tem, kateri artikli dopolnjujejo izbrani artikel in jih prav tako lahko kupite v spletni trgovini Fotodiskonta. S klikom na zavihek "Lastnosti" se vam prikažejo podrobne lastnosti artikla, medtem ko s klikom na zavihek "Fotografije" pridete do večih slik izbranega artikla. Te slike lahko s klikom nanje tudi povečate.

 

 

6.Nakup artikla.

Artikel postavite v spletni voziček tako, da kliknete na napis "KOM. V VOZIČEK". (Slika št.13)

Če želite več kot en kos izbranega blaga, spremenite številko v kvadratku pred napisom. (Slika št.13)

Po kliku na sličico vozička, boste videli vsebino do sedaj izbranega blaga in njegovo ceno.

Nakup lahko zaključite s klikom na napis "Na blagajno", ali pa ga nadaljujete s klikom na "Nadaljuj z nakupom", ki vas prestavi na korak 1.

 

 

Na blagajni sledite navodilom, ki se sproti izpisujejo na zaslonu, in ki vas bodo vodila skozi celoten postopek plačevanja in določanja oblike dostave.

Želimo Vam prijetno nakupovanje!